CAUSAPED�A

CausaPedia sosyal medya uygulamalarýný da içeren olgu temelli mezuniyet sonrasý sürekli týp eðitimi ortamýdýr.

CausaPedia birbiri ile birleþik ve birbirini destekleyen iki ayrý çerçeve barýndýrmaktadýr. Bu çerçevelerden birincisi hakemli olgu sunumu dergisi, ikincisi ise bilgi paylaþým ortamýdýr.

CausaPedia Hakemli Olgu Sunumu Dergisi sadece elektronik ortamda yayýn yapmaktadýr. Makalelerin tam metinlerine derginin internet sayfasý üzerinden ücretsiz olarak eriþmek mümkündür. Týbbýn tüm branþlarýný kapsayan dergi, yýlda tek sayý olarak çýkmaktadýr. Yýl boyunca gelen ve deðerlendirmeler sonucu kabul edilen makaleler derhal yayýna konarak yýl boyunca sürekli internet üzerinden baský yapmaktadýr. Böylece yazarlarýn makalenin yayýnlanmasý için bir sonraki sayýyý bekleme zorunluluðunu ortadan kaldýrmaktadýr.

Açýk eriþimli elektronik yayýncýlýk anlayýþýna sahip olan CausaPedia'nýn geleneksel dergilere göre üstünlükleri þunlardýr:

CausaPedia'nýn geleneksel dergilerden en önemli farklarýndan birisi de makalelere video eklenebilmesidir. Böylece olgu sunumlarý þekil veya fotoðraf ile birlikte video da kullanýlarak zenginleþtirilebilmektedir. Bu durum CausaPedia'da özellikle beceri uygulamalarýnýn daha fazla yer bulmasýný ve okuyucular tarafýndan daha fazla izlenmesini saðlamaktadýr.

CausaPedia'nýn ikinci çerçevesi olan hakemsiz bilgi paylaþým ortamý da, bir olgu sunumu olamayacak kadar sýk görülen ama yine de özellikle asistan ve yeni uzmanlarýn dikkat etmeleri gereken klinik tecrübelerin paylaþýldýðý bir ortam saðlamaktadýr. Bu çerçevede özellikle görseller ve videolarla desteklenen eðitim malzemeleri sürekli týp eðitimine katkýda bulunmaktadýr. Bu malzemeler hem bireysel eðitimde hem de konferans, bildiri, öðrenci veya asistan dersi gibi kitlesel sunumlarda kullanýlabilmektedir.

Her iki ortam da sosyal medya uygulamalarýný içerdiðinden yazarlar ve okuyucular arasýnda karþýlýklý etkileþim mümkün olabilmektedir. Bu sayede CausaPedia kullanýcýlarý görüþlerini karþýlýklý olarak rahatça paylaþabilecekleri bir ortama sahiptirler.

CausaPedia ayný zamanda sosyal, kültürel ve sanatsal konularý da içinde barýndýran bir ortama sahiptir


Ayrýntýlý bilgi için : causapedia.com
Tüm giriþimlere ulaþmak için týklayýnýz.




© Copyright 2024 Pleksus Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her hakları saklıdır. İzinsiz herhangi bir alıntı yapılamaz.